FR : +32 (0)475 738 520 - NL : +32 (0)470 84 05 95 info@eeaward.be

Nieuws

UITZONDERLIJKE CONFERENTIE DOOR GUNTER PAULI

Naar aanleiding van de prijsuitreiking van de Belgische Energie-en Milieuprijs 2018.

Op 7 juni 2018 op het BEL, terrein van Tour & Taxis te Brussel.

Pauli Gunter Eeaward

Gunter PAULI, eregast van de 13de editie van de Belgische Energie-en Milieuprijs, zal een kwaliteitsvolle lezing geven over de revolutionaire beginselen van de blauwe economie. Dit evenement komt vóór de uitreiking van de Prijzen 2018.

Door de Washington Post de « Steve Jobs van duurzame ontwikkeling» genoemd, is Gunter PAULI een serial ondernemer en ziener, die aan de oorsprong van de Blauwe Economie ligt en die de stichting ZERI (Zero Emission Research & Initiatives) heeft opgericht.

Deze Belgische ondernemer is een buitengewone figuur die van nul 200 heel innovatieve projecten inzake duurzame ontwikkeling op alle vastelanden heeft opgestart. Hij heeft 38 stichtingen opgericht waarin 5 miljarden euro’s geïnvesteerd werden en die (volgens zijn schattingen) tot het scheppen van 3.000.000 jobs (!) geleid hebben.

Zijn visie van de “blauwe economie” is revolutionair. Die heeft ze beschreven tijdens verschillende lezingen. Zijn boeken en fabels werden al op 1,3 miljard exemplaren verkocht! Zijn methode bestaat uit het innoveren door nieuwe slimme oplossingen aan te bieden die ook aangepast worden aan de lokale omstandigheden. Hij beeldt productiecyclussen uit die de werking van ons leefmilieu opvolgen en geen afval veroorzaken dankzij het gebruik van circulariteit.

Programma

17u0o: Onthaal
17u3o: Lezing door Gunter Pauli en Q&A sessie
18u30 : Networking en interviews rond een drankje
19uoo: Prijsuitreiking
20u30: Receptie

De prijsuitreiking

Niet minder dan 10 trofeeën zullen overhandigd worden aan de beste initiatieven tijdens de prijsuitreiking op 7 juni 2018 op het BEL, terrein van Tour & Taxis te Brussel, in aanwezigheid van de pers, politici, vertegenwoordigers van de economische-en wetenschappelijke wereld en ngo’s afgevaardigden.

GRATIS TOEGANG MAAR RESERVERING NOODZAKELIJK
AANTAL BEPERKTE PLAATSEN
INFO EN INSCHRIJVING : www.eeaward.be


LEDER VAN ONS KAN ER IETS AAN DOEN !

Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 2.300 belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Inzet voor de toekomstige generaties

Ook al zijn we met velen om te handelen, de uitdaging aan te gaan en ons in te zetten, we moeten ook weten hoe we ruchtbaarheid aan deze initiatieven kunnen geven in het belang van ons allemaal.

Dit is precies het doel van de Belgische Energie- en Milieuprijs.

Bijgestaan door eminente partners, tal van ondersteunende organisaties en dankzij heel veel aandacht in de media, wil deze Prijs:

  • de verwezenlijkingen van burgers, bedrijven, steden, gemeenten of dorpen, instellingen en de non-profitsector op het vlak van duurzame ontwikkeling voorstellen,
  • positieve en navolgbare initiatieven aanmoedigen,
  • de succesverhalen verspreiden.

Op de avond van de prijsuitreiking beloont de prijs in aanwezigheid van de pers en van meer dan 300 Belgische prominenten de beste acties en initiatieven van alle geledingen in onze samenleving.

Het succes van de Belgische Energie- en Milieuprijs toont aan in hoeverre vele Belgen hebben besloten om te handelen en niet te ondergaan en zo te getuigen van burgerschap.

Deze prijs vormt eveneens een dringende oproep aan alle actoren uit de Belgische samenleving om initiatieven te nemen in hun dagelijkse leven. Zo tonen ze aan dat respectvoller omgaan met het milieu en onze natuurlijke rijkdommen mogelijk en te verwezenlijken is.

De editie 2018 biedt ook u de kans om te handelen!


Nieuws

UITZONDERLIJKE CONFERENTIE DOOR GUNTER PAULI

Naar aanleiding van de prijsuitreiking van de Belgische Energie-en Milieuprijs 2018. Op 7 juni 2018 op het BEL, terrein van Tour & Taxis te Brussel. Gunter PAULI, eregast van de 13de editie van de Belgische Energie-en Milieuprijs, zal een kwaliteitsvolle...

Lees meer

LEDER VAN ONS KAN ER IETS AAN DOEN !

Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 2.300 belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal...

Lees meer

Premium partner


Partners