FR : +32 (0)475 738 520 - NL : +32 (0)470 84 05 95 info@eeaward.be

Onze partners

Premium partner

 

EDF Luminus

EDF Luminus, eerste challenger op de Belgische energiemarkt, is een belangrijke elektriciteitsproducent en leverancier van energie- en energiediensten. EDF Luminus is in België nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie. Het bedrijf speelt ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Onder het merk Luminus verkoopt het bedrijf elektriciteit, gas en energiediensten van de hoogste kwaliteit aan bijna 2 miljoen residentiële en professionele klanten, hetgeen overeenstemt met een marktaandeel van ongeveer 20%. EDF Luminus investeert in de energie-uitdagingen van morgen door klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie te bieden en te blijven inzetten op hernieuwbare energie.

Omdat duurzame ontwikkeling haar prioriteit is geworden, heeft Luminus besloten de Belgische Energie- en Milieuprijs te steunen om initiatieven te belonen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Partners

 

 

Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing

De klimaatverandering, iedereen heeft het erover, maar te weinig politici hebben de moed om tot actie over te gaan. De situatie is nochtans meer dan verontrustend. Het is dus de allerhoogste tijd om een versnelling hoger te schakelen en een globale, ambitieuze en daadkrachtige aanpak uit te werken. Wij moeten alle mogelijke middelen aanwenden om Brussel om te vormen tot een Duurzame Stad.

Maatregelen zoals de impact van de auto in de stad beperken, de energieprestatie van gebouwen verbeteren, de Brusselaars aanmoedigen om te investeren in energiezuinige systemen of om zich in te zetten in duurzame burgerwijken,… het zijn stuk voor stuk initiatieven om een van de grootste uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden aan te gaan: de strijd tegen de klimaatverandering!

In dit opzicht vormt de enorme potentiële energiebesparing in woningen en andere gebouwen een belangrijk werkinstrument, dat een concrete invulling krijgt via het Energieplan. En onze inspanningen worden beloond. Sinds 2004 zijn zowel het energieverbruik per inwoner als de CO2-uitstoot per inwoner met 18% gedaald. Op basis van al deze initiatieven en deze uitstekende resultaten heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beslist om zich kandidaat te stellen voor de titel van Europese Groene Hoofdstad 2015, een prijs die uitgereikt wordt aan een voorbeeldstad op het vlak van duurzame ontwikkeling.

PEFC

Het PEFC-systeem is het grootste boscertificatiesysteem wereldwijd met meer dan 300 miljoen hectare gecertificeerde bosoppervlakte, verspreid over alle continenten. 
In België zijn momenteel rond 300.000 hectare bossen PEFC-gecertificeerd, wat overeenkomt met 41% van de volledige Belgische bosoppervlakte. 
Alle houtproducten kunnen het PEFC-label dragen. Het label toont aan dat het product zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. Duurzaam bosbeheer is een bosbeheer dat tegelijk milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. PEFC-gelabelde producten kunnen herkend worden aan het logo of aan een vermelding op de factuur. 
Het PEFC-certificatiesysteem is een betrouwbaar en transparant systeem om de houtstromen te volgen, van in het bos tot bij de consument. Onafhankelijke certificatie-instellingen doen de controles, zowel in het bos (het beheer van het bos) als bij de bedrijven die het hout verwerken (stock, verwerking, transport, verkoop). Elk bedrijf dat het product transformeert, dient in het bezit te zijn van een controleketencertificaat. De weg die de gecertificeerde houtstromen volgen, is dus een gesloten keten. Hiermee wordt ook hout dat voortkomt uit illegale houtkap uitgesloten.

Een lijst met alle PEFC-gecertificeerde bedrijven is te raadplegen op de websiteswww.pefc.be (national) et www.pefc.org (international). Momenteel zijn in België meer dan 480 ondernemingen bedrijven PEFC-gecertificeerd en wereldwijd achtien duizend negen honderd bedrijven.

http://www.pefc.be

co2logic

CO2logic

CO2logic specialiseert zich in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot. CO2logic heeft een expertise opgebouwd rond de berekening en de bijhorende reductie van de CO2-uitstoot in verschillende sectoren en dit zowel voor organisaties, producten, diensten als  evenementen. Sinds eind 2006 is CO2logic de Belgische pionier en leider in vrijwillige CO2-compensatie. CO2logic werd door het IEW/ULB (studie Juli 2008) bekroond als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf (en tweede op Europees vlak). Het bedrijf heeft een stevige reputatie en is als enige in België gecertificeerd door Forum Ethibel. CO2logic staat voor duurzame strategieën naar CO2-neutraliteit.

CO2logic is Bilan Carbone® gecertificeerd en heeft in 2011 de “Be Sustainable Award”  ontvangen van de BTC.

http://www.co2logic.be/

International Polar Foundation_logo

International Polar Foundation

De International Polar Foundation is werkzaam sinds 2002 en heeft zich tot doel gesteld om te communiceren over en de bevolking bewust te maken van het reële karakter van de klimaatwijzigingen die door de mens worden veroorzaakt. Hierbij maakt men gebruik van het poolonderzoek. De stichting probeert ook de maatschappij te overtuigen om voortaan op een verantwoorde manier te werk te gaan, zodat we aan een duurzame wereld kunnen bouwen voor de volgende generaties. Via de werkzaamheden op het vlak van informatie, educatie en demonstratie wil de stichting de individuele en collectieve inspanningen aanmoedigen om op zoek gaan naar geloofwaardige en ethisch verantwoorde modellen met toekomstvisie. In dat kader ondersteunt de International Polar Foundation de Energie- en Milieuprijs op een actieve manier. De stichting zal dan ook een speciale prijs toekennen aan een kandidaat die een goede eindbalans kan voorleggen, met realisaties waarin de vindingrijkheid en het menselijke potentieel zijn geoptimaliseerd.

http://www.polarfoundation.org

Tour & Taxis

Met een uitzonderlijke architectuur, ontvangt Tour & Taxis exposities, beurzen, tentoonstellingen, voorstellingen, concerten, festivals, spektakels…Na zijn glorieperiode in de 20e eeuw, dankzij de industriële activiteiten, is Tour & Taxis nu dé plaats voor evenementen in Brussel. Sinds jaren zijn de Sheds op de site van Tour & Taxis één van de meest succesvolle event venues in Brussel en omgeving.

Maar nu introduceert Tour & Taxis een nieuwe venue in Brussel: Hôtel de la Poste. Het Hôtel de la Poste heette vroeger: Hôtel d’Administration, omdat het gebruikt werd als administratief centrum en als hoofdingang van de site. De historische Lokettenzaal is ongeveer 800m2 groot waarin zo’n 600 personen tegelijk kunnen genieten van uw evenement.

De majestueuze Lokettenzaal, kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zoals bijvoorbeeld meetings, product presentaties, feesten, concerten, trouwfeesten, enz.
Naast de Lokettenzaal vindt u de Foyer van 300m2, die kan gebruikt worden voor koffiepauze of een lunch of als break-out room.
Het Hôtel de la Poste is gelegen tussen de Sheds en de Gare Maritime.
Bent u klaar voor een nieuw stukje Tour & Taxis?

Tour & Taxis draagt zorg voor de bescherming van het milieu en voor duurzame ontwikkeling. De site vertaald zijn betrokkenheid door het nemen van diverse maatregelen, zowel voor de gezamenlijke gebouwen als voor de sheds die dienen voor de tentoonstellingen, beurzen en exposities.
Project T&T, de beheerder van Tour & Taxis, moedigt organisatoren en bezoekers aan om de planeet te respecteren. In de gebouwen en zalen is een sorteersysteem van afval geïnstalleerd (papier, glas, plastic, hout, tapijt). Op deze wijze wordt bijna 90% van het afval gerecycleerd.
In het kader van de events werkt Tour & Taxis samen met 13 traiteurs : Biorganic Factory, Loriers, Van Eeckhout, Traiteur Léonard, Gourmet Invent, Traiteur Yves Mattagne, Chef Chez Soi, Paulus, J&M Catering, Belgocatering, Les Frères Debekker – Traiteur sa/nv, Silverspoon, Delicious Catering.
Zij hebben zich allen ingezet voor een « duurzame gastronomie » gebaseerd op de principes van duurzame ontwikkeling.

De gehele site maakt gebruik van Alpenergie van Electrabel. Deze groene energie moedigt verantwoord gebruik van de natuurlijke rijkdommen aan. Eveneens heeft Tour & Taxis, in samenwerking met The Plugincompany, een laadstation voor elektrische voertuigen geïnstalleerd. Tour&Taxis maakt deel uit van een van de weinige bevoorrechten in Europa die in het voorjaar van 2012 de Smart Electric Drive mochten testen. Deze elektrisch aangedreven auto heeft een bereik van 120km.
Dankzij deze alternatieve energiebronnen vermindert Tour & Taxis de uitstoot van broeikasgassen en draagt met zijn activiteiten bij aan een duurzame ontwikkeling.

http://www.tourtaxis.be

Pass – Wetenschappelijk Avonturenpark

Het Pass, een wereld vol ontdekkingen!

Weten is fantastisch. Begrijpen is nog spannender! En dat alles spelenderwijs, zo zit Pass in elkaar.  Het Pass is tegelijkertijd een plaats vol herinneringen met een uitzonderlijke architectuur, een interactief en ludiek museum dat zich resoluut richt naar de toekomst, een tentoonstellingsplaats en een activiteitenpark in open lucht. HetPass, bestaat uit interactieve tentoonstellingen om op een aangename manier te ontdekken dat wetenschappen en technologie overal in ons leven aanwezig zijn, dit alles in een prachtig park aan de voet van een terril. Er zijn ook 2 speeltuinen waar de kinderen hun hartje kunnen ophalen. En niet te vergeten het spektakel “H20” voorgesteld in het Beeldenpaleis.

Het Pass, dat is ook evenementen en animaties het heel jaar: de hele actualiteit op www.pass.be!

http://www.pass.be

Nieuws

Word partner van de EEAwards 2019

Bedrijven / instellingen zijn zich steeds meer bewust van hun rol en verantwoordelijkheid in het kader van duurzame ontwikkelingskwesties. Maar ze weten ook dat ze niet alleen kunnen handelen... Uw bedrijf / instelling plaatst het respect van de planeet in...

Lees meer

LEDER VAN ONS KAN ER IETS AAN DOEN !

Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 2.400 belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal...

Lees meer

Premium partner


Partners